No Litter Generation

Se filmen om nedskräpning som nu sprids över hela världen!

Nu startar vi No Litter Generation som ska engagera miljoner barn i Sverige och resten av världen mot nedskräpning. Bakom satsningen står World´s Children´s Prize och vi på Håll Sverige Rent.

Barn i tusentals skolor världen över deltar i satsningen. De lär sig om nedskräpningens orsaker och konsekvenser, om lösningar och vad vi kan göra för att stoppa skräpet. Tanken är att barnen sedan ska föra vidare sina nya kunskaper till familjemedlemmar.

Årligen anordnas en nyinstiftad No Litter Day där barn plockar skräp och sprider kunskap om vikten av en ren miljö och om FN:s globala mål för hållbar utveckling. De blir förändrare för ett renare, tryggare samhälle, lokalt och globalt. 2018 arrangeras No Litter Day onsdagen den 16 maj.

Initiativet No Litter Generation stöds av Svenska PostkodLotteriet, som ett led i Lotteriets satsning på att bidra till uppfyllandet av FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Material om skräp på olika språk

I No Litter Generation finns det massor av nytt material om nedskräpning på många olika språk. Som lärare hittar du en lärarhandledning och för elever finns det en tidning på 8 sidor med spännande artiklar som handlar om skräp och hur nedskräpningen ser ut i världen.  

Till lärarhandledningen »

Till kampanjsidan om No Litter Generation »

Elevhäfte på olika språk »

Kontakt